Курка, запечена у винній глазурі - Image

Курка, запечена у винній глазурі

Number of servings: 5Cooking time: 1 h 15 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Курка, запечена у винній глазурі - дуже вишукане частування. Маринувати курку потрібно не менше 3-х годин (можна і на ніч), тоді вона просочиться всіма ароматами, стане м'якою і придбає прекрасний колір. Періодично курку потрібно перевертати. При запіканні у всередину курки можна покласти кислі яблука або нафарширувати курку гречкою (напівготовою) з гранатовими зернами. Перевірити готовність запікання можна за допомогою проколу (стегна або ніжки): якщо виділиться прозорий сік - курка готова, якщо з кров'ю - ще ні. Порада: кінці крилець курки краще загорнути у фольгу, тоді вони не підгорять. Подають курку порційно з овочами, поливши соусом-глазур'ю, в якій вона запікалася.

Ingredients

Курка

1 шт.

Червоне вино

150 мл.

Гранат

1 шт.

Оливкова олія

2 ст. л.

Апельсиновий сік

50 мл.

Лимонний сік

1 ст. л.

Соєвий соус

1 ст. л.

Цукор

80 г.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Для маринаду в сотейник влити вино, соєвий соус, сік лимона і апельсина, сіль, додати зерна граната і 1 ст. л. цукру. Прогріти на вогні для змішування всіх ароматів і до повного розчинення цукру.

02

Змастити курку оливковою олією, покласти в ємність для маринування і вилити на неї гарячий маринад. Закрити харчовою плівкою і прибрати в холодне місце на ніч.

03

Для глазурі проціджений маринад вилити в сотейник, поставити на вогонь, додати цукор і, постійно помішуючи, карамелізувати.

04

Викласти курку у форму для запікання з високими стінками. Змастити глазур'ю. Залишки глазурі вилити у форму з куркою. Запікати курку в духовці, розігрітій до 170°C на 1 годину.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Курка, запечена у винній глазурі – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua