
Італійський салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном
Італійська кухня - це не тільки піца, паста і лазанья, але і пікантні закуски, ароматні супи, апетитні другі страви, повітряні десерти і, звичайно ж, різноманітні вишукані салати. Одним з найпопулярніших є салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном, який чудово підійде як для святкового столу, так і для простого сімейного обіду. Якщо хочете, щоб яловичина вийшла більш м'якою і ніжною, то м'ясо в маринаді можна поставити в холодильник на 3 години. Подають цю страву, викладаючи на тарілки листя латуку, далі салат з м'ясом, а потім посипають червоною цибулею і тертим пармезаном.
Ingredients
Вирізка яловича
230 г.
Вино червоне сухе
50 мл.
Оцет бальзамічний
1,25 ст. л.
Розмарин сушений
0,5 ч. л.
Часник
1 шт.
Олія оливкова
3 ст. л.
Цибуля зелена
1 шт.
Цибуля червона
1 шт.
Помідори
1 шт.
Базилік (листя)
100 г.
Сіль
за смаком
Перець червоний мелений
за смаком
Сир пармезан
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо нарізати маленькими шматочками, покласти в скляну миску. Налити до м'яса вино, 1 ст. л. оцту, додати розмарин, дрібно нарізаний часник, а також налити 1 ст. л. оливкової олії. Залишити м'ясо в маринаді на 30 хвилин при кімнатній температурі.
02
Розігріти сковороду-гриль, обсмажити шматочки м'яса не більше 1 хвилини, перевернути на іншу сторону, обсмажити ще протягом 30 секунд, до рум'яної скоринки.
03
Перекласти м'ясо в миску, додати до нього нарізані перці, помідори і базилік. Окремо змішати червоний перець, залишки оцту, сіль та оливкову олію. Перемішати суміш, заправити салат.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores