Харчо із курки з горіхами - Image

Харчо із курки з горіхами

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Харчо – грузинська перша страва, приготована з яловичини (або баранини) і рису з великою кількістю місцевих спецій. Ті, кому удостоїлося спробувати справжній харчо, стверджують, що суп не гострий, а пряний. Саме свіжі (а не сушені) спеції надають страві більш насичений, приємний аромат. Пропонуємо цікаву варіацію цього супу – харчо із курки з горіхами. Не дивлячись на відсутність м'яса яловичини, в рецепті використовуються традиційні інгредієнти, без яких харчо не харчо – хмелі-сунелі, зелень кінзи, часник. Щоб бульйон вийшов наваристий, найкраще взяти жирну курочку. Замість пшеничного борошна можете використовувати кукурудзяне. За традицією суп харчо подають зі свіжим лавашем.

Ingredients

Цибуля ріпчаста

4 шт.

Курка

700 г.

Борошно пшеничне

1,5 ст. л.

Горіхи

200 г.

Часник

4 шт.

Кінза

2 ст. л.

Хмелі-сунелі

1 ч. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Курку нарізати невеликими шматочками, покласти в каструлю, залити 2-2,5 л. води, поставити на вогонь. Варити до напівготовності курки.

02

В окремій каструлі розігріти жир з бульйону, в якому варилася курка, висипати в нього нарізану цибулю, покласти курку, готувати, помішуючи, протягом 15 хвилин.

03

Додати в каструлю з куркою і цибулею борошно, через 5 хвилин влити бульйон, готувати 10-15 хвилин.

04

Потовкти горіхи, всипати їх у суп, додати подрібнений часник, хмелі-сунелі, посолити і поперчити за смаком.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Харчо із курки з горіхами – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua