Грог - Image

Грог

Number of servings: 6Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Грог - це відомий багатьом теплий напій із рому та чаю. Цікаве походження напою і його назви. Олд Грог - це прізвисько одного англійського віце -адмірала Едварда Вернона (початок 18 століття). У ті часи 300 грам грогу були обов'язкові для кожного моряка. Вони випивали цю порцію щодня. Природно, що це викликало порушення дисципліни і порядку. Тільки варили його із одного рому і чаю, без прянощів. Зараз же в грог додають гвоздику, кардамон, корицю. А також цедру лимона. Це дуже популярний напій у європейців. Особливо в холодні місяці року. Спробуйте і ви порадувати свою близьку людину приємний теплим і ароматним напоєм.

Ingredients

Вода

600 мл.

Ром

300 мл.

Гвоздика

3 шт.

Аніс

6 зірочок

Лимон

1 шт.

Чорний чай

2 ст. л.

Мед

5 ст. л.

Духмяний перець

4 горошини

Чорний перець

3 горошини

Кардамон

0,5 ч. л.

Кориця

за смаком

Тертий мускатний горіх

за смаком

Preparation steps

01

Воду закип'ятити, додати чай, цукор і спеції, перемішати.

02

Влити ром, додати цедру лимона і мед, знову довести до кипіння.

03

Потім відразу зняти з вогню і накрити кришкою на 15 хвилин, щоб грог настоявся.

04

Потім розлити по чашкам і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Грог – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua