
Гриби в золотистому пивному клярі з карі
Гриби в клярі - досить класичний рецепт. Це прекрасна закуска до алкогольних напоїв, особливо до пива. Якщо в клярі пиво замінити сухим білим вином, вийде ще більш тонкий смак і аромат. Кляр - це чудова кулінарна ідея. Головний сенс її в тому, що під оболонкою з тіста гриб зберігається ніжним і соковитим. Тісто для кляра (без білків) краще готувати заздалегідь - якщо воно простоїть близько 1-ї години при кімнатній температурі, то тісто краще пристане і не усохне при контакті з гарячим маслом. Зате білок потрібно збивати і вводити в тісто безпосередньо перед використанням кляра. Гарніром до даної страва може служити відварений рис або картопля.
Ingredients
Борошно пшеничне
200 г.
Пиво світле
250 мл.
Карі
1 ч. л.
Яйце
1 шт.
Гриби свіжі
500 г.
Сухарі панірувальні
200 г.
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
У мисці змішати борошно, пиво, яйце і карі. У тарілку насипати сухарі.
02
Порізати гриби великими шматками, спочатку вмочити в тісто, потім обваляти в сухарях.
03
Розігріти велику кількість масла в каструлі і смажити гриби до золотистої скоринки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores