Фруктовий кекс - Image

Фруктовий кекс

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Фруктовий кекс. Смакота. Те, що потрібно, коли прийшли неждані гості. Особливість запропонованого десерту в тому, що в якості начинки використовуються не фрукти та ягоди, а цукати і цитрусова цедра. Хрусткі родзинки – класичний інгредієнт для кексів. Однак у поєднанні з меленим мигдалем десерт заграє новими смаковими нотками. Хочете навчитися готувати ці диво-кексики? Все дуже просто. Обдавши родзинки окропом, можете відразу дістати з холодильника масло. Воно повинно підтанути, щоб отримана суміш була однорідною, без грудочок. Збивати тісто найкраще блендером. А випікати можна в порційних формочках або в одній великій формі, після чого нарізати десерт на зручні шматочки.

Ingredients

Масло вершкове

3 ст. л.

Сіль морська

2 г.

Цукор тростинний

4 ст. л.

Мед

5 ст. л.

Мигдаль

1,5 ч. л.

Яйце куряче

2 шт.

Борошно пшеничне

6 ст. л.

Розпушувач

за смаком

Родзинки

3 ст. л.

Цедра лимона

за смаком

Цедра апельсина

за смаком

Цукати апельсинові

за смаком

Preparation steps

01

Замочити родзинки в гарячій воді на 30-60 хвилин.

02

Масло має бути розм'якшеним, змішати його з сіллю, цукром, медом, і з попередньо меленим мигдалем. Ретельно перемішати до однорідної маси. Збити яйця, ввести їх в суміш.

03

Просіяти борошно і розпушувач, обережно додавати борошняну суміш в масляну.

04

Родзинки просушити, обваляти в борошні, додати в тісто. Також додати в тісто цедру і цукати. Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Поставити в духовку на 5 хвилин при температурі 240ºС, після зменшити до 150ºС, випікати ще 1 годину.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Фруктовий кекс – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua