
Чихиртма з баранини
Ця грузинська перша страва відрізняється незвичайною технологією приготування. Бульйон найчастіше готують з курки або іншої домашньої птиці, рідше з баранини. Концентрований м'ясний бульйон ділять на дві частини: одну загущають борошном, в іншу вводять збиті яйця. Причому правильно ввести яйця – ціла наука. Легку кислоту супу додає додавання лимонного, гранатового соку або оцту. Кислинка насичує страву особливим пікантним смаком і сприяє тому, щоб яєчний білок створив однорідну масу з бульйоном, при цьому не згорнувшись у некрасиві пластівці. Однак в Грузії чихиртму варять тільки з яєчного жовтка. Не дивлячись на те, що суп виходить досить густим, він зовсім не містить овочевої гущі.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Kuhne Walnuss & Essig 250ml
1,5 ст. л.
Packed Onion from 3kg
1,5 шт.
Lamb Rib
350 г.
Top Grade Wheat Flour
1,5 ч. л.
Chicken Egg C0 1pc
1,5 шт.
Kotanyi Natural Saffron 12g
за смаком
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
1,5 ч. л.
Eco Ground Coriander
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Mriya Black Pepper Peas 20g
за смаком
Preparation steps
01
Баранину промити під холодною водою, нарізати шматками, покласти в каструлю з водою, поставити на вогонь, періодично знімати пінку.
02
Витягнути з каструлі зварену баранину, бульйон процідити через сито.
03
Обсмажити в розігрітій сковороді на олії подрібнену цибулю, всипати до цибулі борошно, перемішати. У бульйон, який проціджений, покласти баранину, додати цибулю з борошном зі сковороди, поставити на вогонь, додати шафран, посолити і поперчити.
04
Окремо в іншій каструлі довести до кипіння оцет, після чого влити в суп. Довести до кипіння, прибрати з вогню.
05
Збити жовтки, влити трохи бульйону, додати суміш у суп, перемішати, підігріти, при цьому не доводити до кипіння. Прикрасити кінзою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores