Торт "Прага" - Image

Торт "Прага"

Number of servings: 1Cooking time: 2 hDifficulty: DifficultMeal: Dinner

Ще зовсім недавно мами готували до різних свят і посиденьок (а то й до дня народження, щоб віднести до школи пригостити однокласників) різні торти. Напевно одним з улюблених був Празький торт, або торт "Прага". Якщо цей торт асоціюється у вас з дуже приємними спогадами, і ви хочете самі радувати ним свою сім'ю, тоді ви звернулися за адресою. Адже що може бути краще, ніж старі, добрі і перевірені страви (у нашому випадку десерти ), які не змінюють свій смак з роками. Звичайно, набагато простіше купити торт "Прага" в магазині (їх там дуже багато), але хто знає, який він на смак, а головне - чи немає в ньому шкідливих добавок. А тут можна зробити все своїми руками, щоб показати, яка ви чудова господиня (або господар ).

Ingredients

Борошно

200 г.

Масло вершкове

40 г.

Цукор

200 г.

Какао-порошок

20 г.

Яйця

3 шт.

Молоко згущене

120 г.

Вода

20 г.

Ванілін

3 г.

Патока крохмальна

20 г.

Фруктова есенція

2 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно сформувати тісто. Спекти бісквіт. Цукор поділити надвоє, білки відокремити від жовтків. Борошно, перемішати з какао. Вершкове масло трохи підтоплювати. Жовтки збити з першою частиною цукру. Збивати старанно і довго, щоб не залишилося жодного кришталика. Далі збивати білки до пишної піни, потім всипати в них цукор, знову збивати міксером до розчинення сахарози.

02

Теперь перемішати збиті білки і жовтки. Далі покласти в суміш розм'якшене масло і борошно, просіяти з какао. Зробити тісто, щоб білки не осіли, і вилити його в круглу форму, застелену пергаментом. Розігріти духовку і відправити тісто туди на 30-45 хвилин. Готовий бісквіт охолодити у формі.

03

В цей час готувати крем. Змішати воду з жовтком, додати згущене молоко. Поставити суміш на водяну баню і уварювати до сметанної консистенції, періодично помішувати. Після чого додати в суміш збите заздалегідь вершкове масло. Наприкінці всипати какао і збивати ще близько двох хвилин.

04

Нагріти цукор з водою до утворення сиропу. В окремій мисці розігріти патоку і всипати її в сироп. Через кілька хвилин додати в нього фруктову ессенцію.

05

Рівненько розрізати бісквіт поперек на три частини. Нижній і середній коржі просочити кремом. Верхній корж обмазати фруктовим джемом і обливати теплою глазур'ю.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Торт "Прага" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua