
Яблучно-горіховий пиріг
Коли мова заходить про пироги, то, напевно, більшість починає уявляти собі смачний домашніх пиріг з яблук. Напевно, найчастіше господині роблять пироги саме з цим фруктом, тому що його найпростіше дістати в магазині (або на дачі) в будь-який пору року. Крім того, є різні сорти яблук. Якщо взяти солодкі, м'які, то і пиріг буде більш солодший. А якщо більш кислі, то і пиріг буде не сильно нудотний. У кожному разі, пироги з яблуками - це хороший варіант для затишної домашньої вечері. Хоча і пригостити таким гостей теж справа хороша. Яблука містять в собі дуже багато заліза, а це добре для правильної роботи серця. Горіхи, якими ви прикрасите пиріг, добре доповнять весь пиріг.
Ingredients
Волоські горіхи
250 г,
Яблука
3 шт.
Яйця
3 шт.
Борошно
3 стакана
Цукор
380 г.
Кориця
2 ч. л.
Тертий мускатний горіх
1,5 ч. л.
Розпушувач
1 ч. л.
Сухий імбир
0,75 ч. л.
Мелений білий перець
0,5 ч. л.
Мелена суха гвоздика
за смаком
Соняшникова олія
50 мл.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
У невеликій мисці змішати борошно, розпушувач, сіль і сухі імбир, корицю, мускатний горіх, перець і гвоздику.
02
Соняшникову олію змішати з цукром і збити міксером на середніх оборотах.
03
Потім поступово додавати по одному яйцю до масла з цукром, продовжуючи збивати на середніх оборотах.
04
Яблука очистити від шкірки і кісточок і нарізати кубиками. Горіхи очистити від шкірки і подрібнити.
05
Після чого додати сухі інгредієнти до збитої суміші і добре перемішати.
06
Потім до тіста додати шматочки яблук і подрібнені горіхи і знову перемішати.
07
Готове тісто викласти у форму для випікання, яку змастити соняшниковою олією і злегка присипати борошном.
08
Форму поставити в розігріту до 170°C духовку приблизно на 1 годину.
09
Коли пиріг буде готовий, вийняти його з духовки і залишити остигати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores