Краківський сирник - Image

Краківський сирник

Number of servings: 6Cooking time: 2 h 10 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Рецепт краківського сирника дуже схожий на рецепт чіз-кейка. Власне, це і є чіз-кейк, тільки от назва залишилася наша, більш зрозуміла. Як і будь-яка вигадлива і вишукана страва, краківський сирник займе у вас не так уже і мало часу і сил, тому до сімейної повсякденної вечері його навряд чи приготуєш, хіба що у вас достатньо вільного часу. Але ось до свята ця страва буде в самий раз. По-перше, як будь чіз-кейк, він дуже м'який і повітряний. По-друге, виглядає він досить презентабельно і цікаво, особливо квадратики зі смужок тіста і глазурі. А якщо ще й прикрасити будь-якими фруктами, то отримаємо справді чудову страву.

Ingredients

Борошно

250 г.

Цукрова пудра для тіста

100 г.

Цукрова пудра для глазурі

150 г.

Масло вершкове для тіста

125 г.

Масло вершкове для сиру

100 г.

Яйце для тіста

1 шт.

Яйця для сиру

8 шт.

Цукор

250 г.

Кисломолочний сир

1 кг.

Крохмаль картопляний

3 ст. л.

Родзинки

100 г.

Лимон

1 шт.

Цукор ванільный

2 пакета

Жовток яєчний (для змащування пирога)

1 шт.

Білок яєчний (для глазурі)

1 шт.

Розпушувач тіста

1 ч. л.

Preparation steps

01

Розм'якшене масло (125 г.) добре розтерти з цукровою пудрою (100 г.). В отриману масу додати 1 яйце, 1 пакетик ванільного цукру. Потім додати борошно, змішане з розпушувачем і замісити тісто.

02

Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 1 годину.

03

Для начинки 8 яєць розділити на білки і жовтки. Білки збити, наприкінці збивання додати 50 г. цукру.

04

Кисломолочний сир добре розтерти блендером з маслом (100 г.), цукром (200 г.) і ванільним цукром (1 пак.) до стану крему. Поступово вводити 8 жовтків, не припиняючи розтирати. Повинна вийти однорідна масса. Після цього додати в неї збиті білки, 3 ст. л. крохмалу, родзинки і обережно перемішати ложкою.

05

Від тіста відокремити третю частину і відправити її назад в холодільник. Тісто, яке залишилось, розкачати в тонкий пласт, укласти в злегка змащену маслом форму. Злегка запекти його в розігрітій до 170°C духовці протягом 15 хвилин.

06

На запечене тісто викласти творожну масу. Тісто, яке залишилось у холодильнику, тонко розкачати, вирізати смужки і викласти на сир. Змастити пиріг жовтком і випікати при температурі 170°C 50-60 хвилин.

07

Для глазурі розтерти 150 г. цукрової пудри з 1 яєчним білком. Поступово додавати лимонний сік і продовжувати розтирати, поки не вийде однорідна біла маса.

08

Залити пиріг прямо у формі і поставити в холодильник на пару годин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min