Свинина в горщику з картоплею - Image

Свинина в горщику з картоплею

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Від такої смакоти не відмовиться ні дорослий, ні дитина. Погодьтеся: будь-яка їжа, запечена в горщиках, виходить набагато ефектніше, має більш виражений смак і насичений аромат, ніж приготовлена, припустимо, на сковороді або в сотейнику. А якщо це свинина в горщику з картоплею – смачніше подвійно. Оригінальна подача страви робить її ще і дуже апетитною: знизу соковиті шматочки м'яса на овочевій «подушці», просоченій майонезом, зверху – розплавлений ароматний сир з рум'яною скоринкою. Смакота. Для цього рецепта свинина вибрана не дарма: ніжне, але жирне м'ясо, віддаючи свій цінний сік, насичує овочі неповторним ароматом. Завдяки цьому «внутрішність» горщика виходить соковитою і м'якою.

Ingredients

Свинина

300 г

Картопля

300 г

Морква

80 г

Цибуля ріпчаста

80 г

Сир

80 г

Сіль

за смаком

Майонез

30 г

Перець чорний

за смаком

Зелень

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю помити, очистити і нарізати шматочками. Моркву помити, очистити і нарізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. М'ясо помити і нарізати шматочками.

02

Духовку розігріти до 200 градусів. У горщик шарами укласти картоплю, моркву, цибулю і свинину, кожен шар змащуючи майонезом. Додати сіль, перець, зелень за смаком.

03

Сир натерти на тертці. У горщик залити води так, щоб вона доходила до верху. Поставити горщики в розігріту духовку і запікати близько 60 хвилин. Подавати прямо в горщиках або виклавши на тарілки.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Свинина в горщику з картоплею – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua