Суп-пюре із сочевиці - Image

Суп-пюре із сочевиці

Number of servings: 2Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Всі знають, що їсти перші страви бажано щодня. Особливо це важливо для дітей, для їх зростаючого організму. Але й дорослим не слід нехтувати рідкими стравами, щоб не нажити собі проблем зі шлунком. Щоб якось урізноманітнити ваш раціон, пропонуємо спробувати приготувати суп із сочевиці. По-перше, велика різноманітність ще нікому не шкодила. По-друге, страва, безперечно, має бути корисною. У цьому вже не сумнівайтеся - сочевиця була відома ще в Давньому Єгипті як чудодійна рослина. У ній дуже багато рослинного білка і мала кількість жиру. Тому вона легко засвоюється організмом. А ще це сподобається тим, хто рахує калорії.

Ingredients

Борошно

12 г.

М'ята (суха)

3 г.

Сочевиця (червона)

210 г.

Перець червоний

за смаком

Паста томатна

15 мл.

Олія

50 г.

Масло вершкове

20 г.

Сіль

за смаком

Лимонний сік

5 г.

Preparation steps

01

Помити склянку сочевиці та поставити її варити бажано в скороварці. Води потрібно буде 2,5 літри. Варити потрібно близько години, оскільки в результаті такого довгого варіння, сочевиця розвариться повністю до пюреподібного стану.

02

Коли сочевиця звариться відставити її та окремо, потрібно поставити на вогонь місткість, в котру налити олію, та додати вершкове масло. Нагріти масло та олію, додати борошно та просмажити. Коли борошно трохи просмажиться, додати томатну пасту. Томатна паста надасть супу і приємний колір, і приємний смак. Тепер просмажити масло, олію, борошно та томатну пасту. Потім, після того, як паста трохи просмажиться, потрібно туди ж (увага, не в суп, а в масло, олію, борошно та томатну пасту) додати червоний перець та м'яту. Постійно помішуючи трохи  пропарити (хвилини 2-3).

03

Потім вилити цю суміш до сочевиці, додати сіль, та можна їсти. В Туреччині цей суп їдять, додаючи до тарілки трохи лимонного соку.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Суп-пюре із сочевиці – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua