Баклажани з м'ясом у горщиках - Image

Баклажани з м'ясом у горщиках

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Овочі та м'ясо - ідеальне поєднання. А доповнення у вигляді сиру і сметани подарує будь-якій страві вишуканий смак. Важливо також знати: щоб запіканка не пригоріла, обов'язково верхнім шаром потрібно укладати овочі, наприклад цибулю, вона пускає під час готування сік, і не дає пригоріти страві. Інший варіант - накрити горщики фольгою. Баклажани, які ми використовуємо в рецепті, досить часто застосовують в кулінарії, особливо добре овоч поєднується з м'ясом. Проте, в XVI столітті, європейці невміло відносилися до синього плоду, що і послужило тому, що його вважали отруйним. Навіть виникали сумніви про майбутнє застосування баклажана. У вас таких сумнівів точно не з'явиться, адже сьогодні відомо, що "синенькі" (так назвали баклажан росіяни) не лише смачні, але і дуже корисні, а ще і низькокалорійні.

Ingredients

Яловичина

600 г.

Баклажан

500 г.

Цибуля

1 шт.

Картопля

600 г.

Сир твердий

100 г.

Сметана

100 мл.

Бульйон

400 мл.

Олія

за смаком

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Баклажани помити. Потім нарізати кубиками. Висипати в миску. Посолити. Залишити на 20 хвилин.

02

Картоплю і цибулю очистити. Нарізати. Обсмажити. Перекласти в іншу ємність. Потім обсмажити баклажани.

03

М'ясо нарізати шматочками. Посолити. Обсмажити окремо від овочів. Підготувати горщик. Скласти інгредієнти шарами: картопля з цибулею, м'ясо, баклажани. Зробити таких декілька шарів.

04

Залити інгредієнти водою (бульйоном). Натерти сир. Додати до нього сметану. Змішати. Полити сумішшю запіканку. Відправити до розігрітої духовки (200ºС ). Готувати 30 хвилин, не накриваючи кришкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Баклажани з м'ясом у горщиках – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua