
Салат з білої квасолі, тунця, цибулі та селери
До вашої уваги рецепт смачного і корисного салату. У його склад входить досить велика кількість білків, адже квасоля і тунець багаті цією необхідною для вашого організму речовиною. Таким чином з помірною калорійністю ви отримуєте хороший запас енергії і відчуття ситості. І хоча прийнято вважати, що консерви не надто корисні, до тунця це не відноситься. Рекомендується використовувати в даному випадку тунець консервований у власному соці, але якщо ви використовуєте в цьому салаті консервований тунець в олії, то цього буде достатньо, і оливкову олію можна виключити. Так само за своїм смаком ви можете додати в салат помідори, листя салату, кукурудзу.
Ingredients
Квасоля
600 г
Тунець консервований
340 г
Цибуля ріпчаста
80 г
Стебло селери
80 г
Маслини без кісточок
100 г
Лимон
120 г
Олія оливкова
50 мл
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Петрушка
40 г
Preparation steps
01
З лимонів вичавити сік. Петрушку помити, просушити і подрібнити. У мисці змішати лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець і петрушку.
02
Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями. Селеру помити і нарізати кубиками. Маслини нарізати скибочками (якщо маслини з кісточками, то спочатку їх видалити).
03
В іншій мисці змішати квасолю (попередньо відварену і охолоджену або консервовану), цибулю, селеру і маслини. З тунця злити рідину і розламати вилкою на шматочки. Додати тунець до квасолі. Залити салат заправкою і акуратно перемішати. Подавати охолодженим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores