Ароматний соус для качки з фініками і чорносливом - Image

Ароматний соус для качки з фініками і чорносливом

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Соуси допомагають зробити м'ясні та рибні страви ще смачніше і привабливіше. Креативна ідея подавати до столу м'ясо і рибу з соусом прийшла вперше в голову французам. Як правило, соуси до м'яса і риби готуються на основі бульйону, в якому вони варилися. В даному випадку соус до качки приготований на основі курячого бульйону. Наявність у запропонованому рецепті таких інгредієнтів, як фініки, чорнослив, ароматні спеції, сухе вино, апельсиновий сік, роблять його надзвичайно оригінальним. Ви можете і не згадати смак приготованої качки, але Ви, напевно, не забудете смак ароматного соусу з фініками і чорносливом, що подається з нею.

Ingredients

Курячий бульйон

200 мл.

Оцет винний червоний

2 ст. л.

Вино біле сухе

100 мл.

Сік апельсиновий

100 мл.

Фініки без кісточок

100 г.

Чорнослив без кісточок

100 г.

Цукор

1 ц. л.

Імбир мелений

0,5 ч. л.

Кориця мелена

0,25 ч. л.

Мускатний горіх мелений

0,25 ч. л.

Preparation steps

01

Чорнослив і фініки дрібно нарізати.

02

У сотейнику змішати курячий бульйон, апельсиновий сік і біле вино. Потім поставити сотейник на середній вогонь і довести до кипіння.

03

Додати в сотейник нарізані сухофрукти і варити до тих пір, поки сухофрукти майже не розчиняться.

04

Після чого зменшити вогонь і додати всі спеції, цукор і оцет. Проварити так ще 5-7 хвилин.

05

Зняти з вогню і остудити. Потім перекласти все в чашу для блендера і перебити вміст в однорідну масу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min