Салат із запеченою сьомгою та овочами - Image

Салат із запеченою сьомгою та овочами

Number of servings: 8Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Сьомга - відома представниця червоних риб, царствена риба, здавна входила в меню монарших осіб. Філе сьомги - не просто делікатес, а й продукт для здорового харчування. М'ясо сьомги робить позитивний вплив на загальне здоров'я і самопочуття людини, сприяє омолодженню клітин і зміцненню імунітету. Сьомга гармонійно поєднується з овочами і морепродуктами, її часто використовують для приготування різних салатів. Даний салат готується дуже просто, виходить дуже легким, але ситним. Деякі кулінари замінюють сёмку фореллю, горбушею або малосольною рибою. У будь-якому випадку цей чудовий салат обов'язково займе гідне місце на Вашому святковому столі.

Ingredients

Філе сьомги (свіжої)

300 г.

Помідори черрі

250 г.

Огірки

150 г.

Соняшникова олія

4 ст. л.

Лимонний сік

4 ст. л.

Соєвий соус

2 ст. л.

Часник

3 зубчики

Кунжут

3 ст. л.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Листя салату

за смаком

Preparation steps

01

Сьомгу розморозити і покласти у форму для випікання.

02

За смаком посолити і поперчити і поставити в духовку, розігріту до 180°С. Випікати протягом 15-20 хвилин.

03

Потім філе остудити і розібрати на невеликі шматочки.

04

Помідори порізати на 4 частини. Огірок нарізати невеликими шматочками.

05

Зробити заправку. Змішати рослинну олію, соєвий соус, лимонний сік і кунжут.

06

Часник очистити від лушпиння і продавити через прес. Потім додати його в заправку. Також посолити і поперчити трохи і все добре перемішати.

07

Листя салату порвати руками на невеликі шматки.

08

У мисці змішати листя салату, рибу, помідори і огірки, все добре перемішати. Потім додати в салат заправку і ще раз перемішати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min