Ростбіф із лимонним соусом - Image

Ростбіф із лимонним соусом

Number of servings: 2Cooking time: 50 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Хочете поринути в атмосферу англійської кухні? Відчути притаманну їй стриманість та особливий смак? Тоді вам до нас! Приготуйте ростбіф - стара страва англійської кухні, щоб відчути себе справжнім англійцем. В ідеалі, ростбіф готують на грилі або тушкують. Але можна також зробити і як у нашому рецепті - запікати в духовці. Головне, точно дотримуватися рецепту. Тоді м'ясо буде м'яким і соковитим на смак. А щоб доповнити всю страву, приготуйте до неї лимонний соус (як відомо, лимон з м'ясом - це хороше поєднання). Як результат, ви маєте смачне повноцінне блюдо з м'яса (до речі, можна брати будь-яке, яке вам більше подобається).

Ingredients

Яловичина

1 кг.

Часник

3 зуб.

Яйця

3 шт.

Гірчиця

1 ст. л.

Біле сухе вино

100 мл.

Олія рослина

1 ст. л.

Морква

1 шт.

Цибуля

1 шт.

Перець

за смаком

Сіль

за смаком

Паприка

20 г.

Лимона цедра

20 г.

Масло вершкове

150 г.

Зелень

за смаком

Preparation steps

01

Спочатку потрібно підготувути моркву. Очистити та натерти її на тертці. Цибулю нарізати невеликами кільцями. А жовтки відокремити від білків.

02

Часник очистити та пропустити через прес. Змішати з сіллю та перцем та натерти цією сумішшю м'ясо.

03

Смажити м'ясо на рослинній олії з усіх боків. Потім поставити його  у розігріту до 220°С духовку та готувати протягом тридцяти хвилин.

04

Збити білки. Змішати їх з гірчицею, лимонною цедрою та паприкою. Додати цибулю та моркву.

05

Покрити м'ясо цією сумішшю та випікати ще 30-40 хвилин. Потім залишити ростбіф у духовці на пятнадцять хвилин.

06

Приготувати соус. Для цього розтопити вершкове масло, жовтки змішати з вином та збити на водяній бані, повільно додавати лимонний сік. В кінці прикрасити зеленню. Соус подавати окремо.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Green shakshuka

Green shakshuka

1

15 min