Голубці українські - Image

Голубці українські

Number of servings: 1Cooking time: 3 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Голубці - дуже популярна і багатьма шанована страва. Стародавні греки готували щось подібне під назвою " капустяна долма . До нас воно дійшло з Європи, де було прийнято запікати голубів на гратах. І назву страва мала - голуби. Але не всі могли собі це дозволити і стали завертати м'ясний фарш з будь-якою крупою , найчастіше пшоном чи гречкою в капустяний лист. Звідси і назва " голубці " . Ми пропонуємо приготувати вам традиційні українські голубці. Зі свининою, цибулькою, тушковані в томатно-сметанному соусі. Смак, знайомий з дитинства кожному українцеві. До того ж смачна і поживна страва, яку дуже полюблюять наші чоловіки.

Ingredients

Капуста білокачанна

160 г.

Молоко

120 мл.

Сметана

65 мл.

Томатний соус

50 мл.

Цибуля ріпчаста

50 г.

Рис

30 г.

Свинина (ошийок)

150 г.

Олія рослинна

20 мл.

Майонез

20 мл.

Зелень

для прикраси

Сіль

за смаком

Перець мелений

за смаком

Лавровий лист

1 шт.

Preparation steps

01

Відокремити листя з капусти, обшпарити їх окропом. Рис відварити. Через м'ясорубку подрібнити свинину і цибулю. Додати сіль і перець, сюди ж всипати зварений рис, ретельно змішати.

02

На кожен капустяний лист викласти фарш, загорнути листя. Викласти голубці в глибоку ємність, додати лавровий лист. Окремо в мисці змішати молоко, томатний соус, майонез, сметану, добре перемішати. Вилити суміш на голубці, тушкувати в духовці 2,5-3 години.

03

Під час тушкування голубців, додати сіль і перець. Готові голубці викласти на тарілку, зверху додати майонез для прикраси, посипати свіжою зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Голубці українські – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua