Холодний суп гаспачо з моцарелою - Image

Холодний суп гаспачо з моцарелою

Number of servings: 5Cooking time: 10 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Якщо вам захотілося чогось нестандартного і не зовсім традиційного, тоді можете приготувати чудову страву іспанської кухні. Гаспачо - це холодний суп з перетертих помідорів. Гаспачо прийшло до нас з Андалузії. Виникла страва гаспаччо досить давно. На півдні Іспанії прості люди часто готували страву, в якій змішували воду, оливкову олію, оцет, черствий хліб і часник. Така нехитра страва була повсякденною їжею бідних людей, які не знали як і чим прохарчуватися на плантаціях. Сьогодні цей "суп бідняків" - гаспачо став дуже актуальним, модним і популярним. У кращих ресторнах він вже коштує недешево і не вважається тепер їжею бідняків. Все змінюється з плином часу...  Подавати суп гаспачо найкраще з грінками .

Ingredients

Помідори

1 кг.

Сир Моцарела

140 г.

Бальзамічний оцет

2 ст. л.

Цукор

2 ч. л.

Оливкова олія

1 ст. л.

Сіль

за смаком

Базилік

за смаком

Preparation steps

01

З усіх помідорів необхідно акуратно зняти шкірку, а потім нарізати на середні шматочки.

02

Скласти шматочки помідорів в чашку для блендера. Туди ж додати бальзамічний оцет, оливкову олію, цукор і все посолити за смаком.

03

Перебити інгредієнти блендером до однорідної маси.

04

Моцарелу порізати на середні шматочки.

05

Розкласти по тарілках шматочки сиру і залити їх раніше приготованою масою із помідорів. Зверху прикрасити листочком базиліка.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Seabass baked in foil

Seabass baked in foil

2

30 min