Шоколадний кекс - Image

Шоколадний кекс

Number of servings: 6Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Dinner

Кекси завжди були і будуть на особливому рахунку у кондитерів, адже ця маленька та молодецька солодка випічка вважається втіленням кулінарної майстерності. У зв'язку з цим склалася помилкова думка, що приготувати такі ласощі – досить-таки складний і трудомісткий процес, іноді навіть непідвладний господаркам. Розвіяти цей безглуздий міф з легкістю зможе наш класичний рецепт шоколадних кексів. Класичний він тим, що додавши в тісто різні смакові добавки, такі як крема, сухофрукти, ягоди, горіхи, пряні спеції, Ви з легкістю можете змінювати смакові відтінки. І погодьтеся: солодощі, приготовані власними руками, завжди смачніше покупних, адже в них вкладається частинка Вашої душі і любові до рідних.

Ingredients

Яйця

2 шт.

Цукор

180 г

Вершкове масло

70 г

Какао-порошок

40 г

Борошно

100

Розрихлювач тіста

3 г

Вершки 20%

70 мл

Молоко 3,2%

120 мл

Цукрова пудра

10 г

Preparation steps

01

Просіяти борошно з какао і розпушувачем тіста. Попередньо нагріти духовку до 200 ̊С.

02

Перемішати яйця з цукром та вершковим маслом. Ввести потроху суміш з борошна, какао і розпушувача, потім густі вершки і нарешті молоко.

03

Перемішати тісто до однорідної маси, не роблячи його дуже щільним.

04

Форму змастити маслом. Вилити туди тісто на половину висоти, розподілити суміш по формі.

05

Поставити в духовку: почати випічку при 200 ̊С протягом 10 хвилин, потім знизити температуру духовки до 150 ̊С і випікати 1 годину 30 хвилин.

06

Перевірити готовність, протикаючи кекс дерев’яною шпажкою або зубочисткою. вона має виходити чистою. В іншому випадку, випічку продовжити.

07

Вийняти кекс з форми на решітку. Після охолодження посипати зверху цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min