
Запіканка з макаронів із фаршем
Запіканка з макаронів із фаршем - просте блюдо, а найголовніше, готується завжди з того, що є в холодильнику. Його основні інгредієнти - м'ясний фарш і макарони. Можна використовувати звичайний домашній (яловичина + свинина), або яловичий фарш. Великий плюс такої страви в тому, що більшу частину часу приготування займає запікання в духовці, яке не потребує вашої уваги. В першу чергу це блюдо оцінять діти, які взагалі з набагато більшим задоволенням їдять не просто картоплю, рис або м'ясо, а пиріжки і запіканки з цими ж продуктами. Проста і смачна запіканка з макаронів із фаршем - прекрасний варіант для обіду або вечері в сімейному колі.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Pantanella Filini Pasta 500g
200 г.
Pink Tomato in Packing
200 г.
Minced Pork
500 г.
Packed Onion from 3kg
100 г.
Khersonskyy Syr Korolivskyy Cheese 45%
100 г.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
500 мл.
7 Flour 1kg
30 г.
Homemade Butter
30 г.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
за смаком
Carmencita Mill Nutmeg Spice 55g
за смаком
Preparation steps
01
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
02
Помідори промити і залити окропом на 2 хвилини. Потім воду злити, зробити на кожному помідорі надрізи і акуратно зняти шкірку.
03
Після цього порізати помідори на невеликі кубики.
04
На сковороді обсмажити цибулю приблизно 5 хвилин, до прозорого стану.
05
Потім додати на сковороду фарш і смажити його, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин.
06
Додати до фаршу помідори і, помішуючи періодично, смажити ще 8-10 хвилин до готовності фаршу.
07
Окремо зварити макарони.
08
Для приготування соусу потрібно: у каструлю з товстим дном насипати борошно, додати дрібку мускатного горіха і все залити холодним молоком. Потім вміст каструлі перемішати і поставити її на вогонь.
09
Довести молоко до кипіння постійно помішуючи його. Кип'ятити приблизно хвилину.
10
Додати в кипляче молоко вершкове масло, сіль і перець. Добре перемішати.
11
Далі натерти сир на дрібній тертці.
12
У форму, змащену олією, викласти макарони і розрівняти шар.
13
Макарони полити половиною соусу, зверху викласти фарш і залити соусом, що залишився.
14
Засипати зверху тертим сиром і поставити форму в духовку, розігріту до 150°С. Випікати запіканку протягом 20 хвилин.
15
Запіканку з макаронів і фаршу вживати відразу ж, поки вона гаряча.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores