Печиво анзак - Image

Печиво анзак

Number of servings: 4Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Анзак - це різновид солодкого вівсяного печива, який особливо популярний в Австралії та Новій Зеландії. Ви не повірите: цьому рецепту (звичайно, в трохи іншому варіанті) близько ста років. Історія його появи пов'язана з австралійським і новозеландським армійським корпусом (абревіатура - АНЗАК), створеним в роки першої світової війни. Цей факт ніхто не оспорює. А конкретних версій походження цього печива існує декілька. Одна з них така. Щоб урізноманітнити повсякденний армійський раціон, солдати корпусу АНЗАК із наявних продуктових запасів приготували ласощі - прообраз нашого печива. Чи правда це чи просто легенда? Неважливо. Головне, що печиво смачне і корисне.

Ingredients

Борошно пшеничне

125 г.

Вівсяні пластівці

100 г.

Кокосова стружка

65 г.

Цукор тростинний

170 г.

Масло вершкове

125 г.

Мед

1 ст. л.

Сода

1,5 ч. л.

Вода

2 ст. л.

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 150°C, змастити маслом деко.

02

Змішати в мисці борошно, вівсяні пластівці, цукор і кокосову стружку. Ретельно перемішати.

03

Поставити каструлю на вогонь, викласти масло, влити мед, розтопити суміш на сильному вогні.

04

Окремо змішати соду з гарячою водою, влити в каструлю. Перемішати. Отриману суміш вилити в борошняну суміш в миску, все перемішати до однорідної маси.

05

Сформувати з тіста кульки, трохи приплюснути кожну, викласти на змащене деко.

06

Випікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин, після остудити.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Печиво анзак – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua