
Паста з креветками у вершковому песто
Всесвітньо відомо, що паста була винайдена і вперше приготована в Італії. Однак ніхто не знає напевно, якому регіону належало це велике кулінарне відкриття. Тому приїхавши до Італії, ви не рідко можете стати свідком суперечок про те який же регіон володіє першістю у винаході цієї національної страви. Достовірно відомо, що неаполітанці винайшли спосіб сушіння продукту для його довгого зберігання. Паста здавна популярна у всіх верств населення, в тому числі і серед бідняків. Звідси і пішла та давня італійська традиція - їсти пасту голими руками. На території Італії існує більше 600 видів пасти. Ми сьогодні вам пропонуємо приготувати ексклюзивний вид пасти - паста з креветками у вершковому песто.
Ingredients
Масло вершкове
30 г.
Паста лінгвіні
150 г.
Вершки 33%
120 мл.
Перець чорний мелений
за смаком
Сир пармезан (пекоріно або будь-який твердий сир)
70 г.
Креветки очищені
150 г.
Базилік свіжий
1 пучок
Кедрові горішки
30 г.
Часник
1 зубчик
Оливкова олія
50 г.
Preparation steps
01
У злегка підсоленій воді приготувати пасту лінгвіні, воду злити.
02
Приготувати песто. Обірвати з гілок базиліка листя і відправити їх в блендер разом з усіма іншими інгредієнтами (кедровими горішками, часником, оливковою олією і 50 г. тертого сиру).
03
У великій сковороді розтопити масло на середньому вогні. Додати вершки і приправити перцем. Готувати 6-8 хвилин, постійно помішуючи.
04
Додати пармезан (20 г.) у вершковий соус, перемішати. Вмішати песто і готувати протягом 3-5 хвилин, поки не загусне.
05
Креветки очистити і додати до соусу. І готувати їх до повної готовності.
06
Викласти гарячі лінгвіні в тарілки і зверху полити соусом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores