М'ятне песто з волоськими горіхами - Image

М'ятне песто з волоськими горіхами

Number of servings: 4Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Соус песто - це один з найзнаменитіших італійських соусів. До складу класичного рецепту входять оливкова олія, сир пармезан, базилік і насіння хвойного дерева пінія. Традиційно всі інгредієнти розтираються в ступці. В Італії соус песто подають до супів, до лазаньї, до пасти. Грецький варіант песто крім інших інгредієнтів включає в себе свіжу перцеву м'яту, волоські горіхи і сир фета. М'ятний соус песто з горіхами прекрасно підходить до баранини і сиру або можна просто намазувати соус на хліб. Зберігати песто потрібно в холодильнику, заливши зверху трохи оливковою олією, щоб соус довше простояв і зберіг свій приголомшливий аромат.

Ingredients

Сир фета

300 г.

Часник

1 зубчик

Сік лимонний

2 ст. л.

Листя м'яти

300 г.

Волоські горіхи

100 г.

Листя базиліка

100 г.

Оливкова олія

100 мл.

Цедра лимона

0,5 ч. л.

Чорний мелений перець

за смаком

Cіль

за смаком

Preparation steps

01

Волоські горіхи розтовкти товкачем.

02

Викласти горіхи на деко, а деко відправити у розігріту до 180°С духовку і обсмажити приблизно 10-12 хвилин, іноді помішуючи. Потім остудити горіхи.

03

Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

04

Листя м'яти і базиліка нарвати на шматки.

05

У комбайні подрібнити горіхи, м'яту, цедру і сік лимона, часник, сир фета, сіль і перець до однорідного стану.

06

Потім додати оливкову олію і збити суміш до загустіння.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min