Качка з вишнею - Image

Качка з вишнею

Number of servings: 6Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Хоча м'ясо качки і трохи жорстувате (куряче набагато м'якіше), все ж качка - це відмінний варіант для гарного свята в колі сім'ї. М'ясо качки темнуватого кольору, а ще воно досить жирне. Так, качине м'ясо багате жирами. Але крім цього в м'ясі багато вітаміну В, фосфору, цинку, заліза, магнію і кальцію - практично весь набір мікроелементів. Цікаво, що саме в слов'янській кухні качку подають цілою. Для інших країн більш традиційна качка, яку запікають вже порізану на шматочки. У цій страві соус з вишень і і вина робить м'ясо не просто ароматним, але і пом'якшує його, надає незвичайний терпкуватий і навіть кислуватий смак.

Ingredients

Качка

1,5 кг.

Вишня свіжа

500 г.

Вино червоне сухе

1 ст.

Перець чорний мелений

за смаком

Сіль

за смаком

Олія рослинна

100 мл.

Preparation steps

01

Натерти качку сіллю і перцем, поставити в духовку на 40 хвилин, періодично змочуючи маслом.

02

Вийняти з вишень кісточки, висипати в сковороду, тушкувати в червоному вині.

03

За 10 хвилин до приготування качки полити її вином з вишнями, посолити і поперчити за смаком.

04

Подавати качку гарячою разом із соусом після тушкування.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Качка з вишнею – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua