Сирні мафіни "Ніжне серце" - Image

Сирні мафіни "Ніжне серце"

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Якими ж приємними бувають ті моменти, коли робиш щось з любов'ю і натхненням, і вас оцінюють заслужено. Впевнені, зробивши сирні маффіни за нашим рецептом, ви будете винагороджені вдячними словами і поглядами всіх, хто спробує цю випічку. Адже сир робить ці кекси м'якими і повітряними. А з приводу начинки - ви можете обрати будь-який фрукт за вашим смаком. Заварний крем - справжнє "серце" випічки - робить кекси дуже легкими і приємними на смак. Такі мафіни точно не залишать байдужими нікого з ваших близьких. Тому сміливо беріться радувати їх цією смачною випічкою. Зробивши її, ви точно не прогадаєте.

Ingredients

Вершкове масло

100 г.

Яйця

2 шт

Цукор

140 г.

Борошно

130 г.

Розпушувач

2,5 ч. л.

Сир домашній

150 г.

Молоко

150 мл.

Ванільний цукор

1,5 ч. л.

Крохмаль

5 ч. л.

Будь-які ягоди за смаком

200 г.

Preparation steps

01

Для крему патісьєр в одному яйці відокремити жовток (білок не знадобиться) і розтерти з крохмалем і 5 ч. л. цукру.

02

Молоко закип'ятити з 5 ч. л. цукру і ванільним цукром, дати трохи охолонути.

03

Частину молока влити до розтертого жовтка і добре перемішати.

04

Молоко, що залишилося поставити на водяну баню, знову підігріти і тонкою цівкою влити в нього яєчну суміш. Варити при постійному помішуванні поки не згусне, потім прибрати з вогню і добре остудити.

05

Духовку розігріти до 180°C.

06

Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення.

07

Яйце, яке залишилося розділити на білок і жовток. Білок збити в густу піну з дрібкою солі і покласти в холодильник.

08

Розм'якшене вершкове масло збити з сиром, цукром, що залишився і жовтком. У цю суміш  просіяти борошно і розпушувач, перемішати.

09

Потім в тісто порціями додати збитий білок і акуратно перемішати знизу вгору в одному напрямку.

10

У формочки для мафінів викласти трохи тіста, зверху покласти частину крему патісьєр і зверху знову закрити його тістом так, щоб заповнити формочки до кінця.

11

На тісто зверху викласти ягоди.

12

Випікати мафіни в розігрітій духовці близько 20 хвилин. Перед подачею дуже добре остудити - ці мафіни смачніші, коли холодні.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

4

30 min