
Медові іриски
Справжнісінькі медові іриски, смак яких нам добре знайомий з дитинства, можна приготувати в звичайних домашніх умовах. Для тих, у кого мед викликає алергію, рекомендуємо замінити його відповідною кількістю цукру. Найголовніше в приготуванні ірисок - це дійти до потрібної консистенції солодкої маси. Деко застеляють пергаментом, який добре промаслюється, щоб він не прилип до цукерок. Вже готовий остиглий, але ще м'який ірис, нарізають ножем або оформляють будь-якою формою. Після нарізки іриски залишають для повного охолодження. При бажанні їх можна загорнути у фольгу, пергамент або целофан, в такому вигляді вони можуть зберігатися до 2-х тижнів.
Ingredients
Цукор
300 г.
Мед
120 г.
Масло вершкове
120 г.
Вершки (жирність 33%)
250 мл.
Preparation steps
01
У ємності змішати мед і цукор. Поставити ємність на повільний вогонь і довести до кипіння.
02
Після кипіння довести до бурштинового кольору (приблизно 8-10 хвилин).
03
Тим часом нагріти вершки, але не кип'ятити.
04
Коли цукрово-медова суміш загусне, викласти в неї масло, порціями, і залити гарячими вершками.
05
Варити до початку загустіння.
06
Деко вистелити папером для випікання, який змастити олією. Вилити суміш в деко і поставити в духовку, розігріту до 180°С і готувати так до стану твердості.
07
Потім викласти готовий корж на блюдо, нарізати на необхідні форми і залишити іриски остигати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores