
Пунш-рояль
Воістину англійський напій пунш спочатку робили просто з фруктів, без додавання алкоголю. Його і зараз роблять таким, такий собі дитячий варіант напою. Зараз же пунш - це збірна назва алкогольних напоїв з доданням будь-якого соку. У нашому рецепті будемо використовувати лимонний сік. Що стосується, який же алкогольний напій вибрати, то тут у вас вибір досить великий. Ви можете зробити легкі коктейлі для жінок і міцніші - для чоловіків. Це, напевно, ідеальний варіант для приємної зустрічі з друзями, щоб добре провести час в хорошій компанії. Або навіть подавати за святковий стіл чи для романтичної вечері.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Lemon
4 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
180 г.
Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml
180 мл.
Frapin Cognac 40% 0.7l
750 мл.
Graham's Fine White Port 19% 0.75l
360 мл.
Eco Ground Nutmeg
15 г.
Preparation steps
01
Заздалегідь потрібно приготувати цедру лимонів. Для цього потрібно ретельно промити лимони (3 шт.) та ошпарити їх окропом. Це необхідно для того, щоб цедра легко відокремлювалася від білого шару, розміщеного під кіркою. Гострим ножем зрізати шкірку лимона. Робити це потрібно акуратно, щоб не захопити підкорковий рихлий шар. Шкірку простіше за все зрізати у вигляді спіралевидної стрічки. Розкласти цедру на тарілці тонким шаром та, накривши листами чистого паперу, залишити у сухому місці кілька днів. Коли цедра стане крихкою, значить вона висохла. Тепер потрібно розтерти її до порошкоподібного стану та ссипати для зберігання чи використання.
02
Потім потрібно розтовкти цукор та цедру лимонів та залишити настоюватися 1,5 години. Знову розтовкти, влити лимонний сік та половину води (360 мл.). Додати коньяк, потрвейн та воду, що залишилася (360 мл.). До подачі зберігати в холодильнику.
03
Подавати в 4-літровій ємності, поклавши блок льоду об'ємом 1 літр. Прикрасити тонко нарізаним лимоном. Поверх рідини натерти свіжий мускатний горіх.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores