
Запіканка з баклажанів із сиром і лавашем
Напевно, у кожної господині хоча б раз у житті бувало, що вона от ніяк не може придумати, що приготувати на вечерю. Вся фантазія давно вичерпалася, але годувати сім'ю-то треба. Ми поспішаємо вам допомогти в цій непростій справі і пропонуємо рецепт дуже смачної запіканки, яку ви дуже швидко і легко зробите, навіть якщо у вас не так багато практики в кулінарному мистецтві. Завдяки лаваш запіканка виходить досить ситної, а баклажани роблять її соковитою і навіть корисною. Тому довго не думайте, а скоріше спробуйте приготувати цю просту, але дуже смачну нехитру страву. Подавати її можна, поклавши зверху зелені або листя салату.
Ingredients
Баклажан
1 шт.
Помідор
2 шт.
Часник
4 зубчика
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Сир сулугуні
200 г.
Чебрець
3 гілочки
Петрушка
3 веточки
Соняшникова олія
за смаком
Сіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Грузинський лаваш
1 шт.
Preparation steps
01
Цибулю і часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
02
На соняшниковій олії обсмажити цибулю і часник на середньому вогні.
03
Нарізати баклажан на середні шматочки і також додати на сковороду.
04
З гілочок чебрецю обірвати листочки і додати на сковороду до баклажанів.
05
Додати на сковороду ще масла, трохи збільшити вогонь і обсмажити баклажани до коричневого кольору.
06
Потім викласти все зі сковороди у велику миску. Туди ж додати лаваш, який потрібно порвати на великі шматки.
07
Помідори крупно нарізати і додати в миску з лавашем.
08
Зелень дрібно посікти і також додати в миску. Все посолити і поперчити за смаком і добре перемішати.
09
Викласти все у форму для запікання, а зверху розкласти сир, який попередньо крупно порізати.
10
Розігріти духовку до 220°С і поставити туди форму. Випікати приблизно 15-20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores