
Азербайджанські кутаби
Кутаб - це азербайджанська борошняна страва. І представляє ця страва собою пиріжок, але дуже тонкий пиріжок до одного сантиметра завтовшки. Сьогодні ми вам пропонуємо представити себе азербайджанськими господинями і спекти ці самі азербайджанські кутаби. Кутаби вже стали символом азербайджанської кухні. Ця національна страва увійшла також у кухні інших кавказьких країн і теж стала там національною, але батьківщиною кутабів лишається Азербайджан. В якості начинки для кутабів використовують в основному гарбуз, зерна граната, м'ясо, зелень, сир, цибулю. У нас же будуть кутаби з сиром і зеленню. Такі кутаби відмінно поєднуватимуться з ранковим чаєм або кавою.
Ingredients
Борошно
300 г.
Вода
за смаком
Яйця
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Вершкове масло
за смаком
Сіль
за смаком
Кисломолочний сир
300 г.
Зелена цибуля
1 пучок
Кріп
1 пучок
Петрушка
1 пучок
Preparation steps
01
Просіяти борошно, додати яйця і воду. Перемішати інгредієнти лопаткою, змастити руки олією і замісити круте м'яке тісто. Прикрити плівкою.
02
Для начинки порубати цибулю і зелень. Розтерти сир із зеленню, посолити за смаком.
03
Розділити тісто на 12 шматочків.
04
Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий корж. Укласти на половину коржа начинку. Края тіста з'єднати і защипнути.
05
Смажити кутаби на сковороді з невеликою кількістю олії на середньому вогні з двох сторін по 3 хвилини.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores