
Скумбрія по-норвезьки
Скумбрія – дуже популярна риба в Норвегії. Вона настільки полюбилася норвежцям, що до неї проявляють особливе ставлення. Оскільки смажена скумбрія має специфічний смак, який не всім припадає до душі, приготуйте скумбрію по-норвезьки – проварену у вершках із ароматним кропом. При обробленні скумбрії шкурку у кожного шматочка філе потрібно розрізати в 2-3 місцях. Шматочки риби необхідно обсмажувати до появи золотистої скоринки. Перед подачею гарячу скумбрію скропити лимонним соком і прикрасити шматочками лимона.
Ingredients
Скумбрія
1 шт.
Борошно
5 ст. л.
Вершки
300 мл.
Соняшникова олія
25 мл.
Кріп
50 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Вершкове масло
за смаком
Preparation steps
01
Скумбрію розділити на філе. Кожну половинку філе розрізати на дві частини, обваляти в борошні.
02
У сковороду покласти обваляні в борошні шматочки філе і обсмажити до готовності, по 5 хвилин з кожного боку. Смажити на суміші вершкового масла та рослинної олії.
03
Дрібно нарізати кріп. Взяти іншу сковороду, налити в неї вершки і додати кріп, проварити на невеликому вогні близько 5 хвилин, поки вершки злегка не загуснуть, додати сіль, перець.
04
Викласти в сковороду з вершками шматки обсмаженої скумбрії.
05
Проварити скумбрію у вершках 5 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores