Скумбрія "копчена" по-домашньому - Image

Скумбрія "копчена" по-домашньому

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Розповідати про корисність цієї рибки ми не станемо, всі і так добре знають про неї. Але, якщо вживати рибку в копченому вигляді, то буде важко назвати цей делікатес корисним. Але встояти перед такою стравою дуже складно, навіть тим, хто веде здоровий спосіб життя. У магазинах не завжди вдається знайти свіжу, смачну рибу. І в цьому випадку можна використовувати відмінний варіант - приготувати копчену рибку в домашніх умовах. Економно, швидко і не вимагає особливих умінь. Що нам буде потрібно для цього? Зовсім нічого: риба, цукор, сіль та інші додаткові інгредієнти. Можна дуже довго розповідати про неповторний смак рибних делікатесів. Цього ми робити не будемо, а просто пропонуємо приготувати "копчену" скумбрію.

Ingredients for the recipe

Mackerel
209.10

Mackerel

per 1 kg

Ingredients

Mackerel

1 шт.

Akvulya Still Water 2l

1 л.

Salt Egypt

2 ст. л.

Vash Tsukor Sugar 10kg

20 г.

Onion

жменя

Karpatsky Chai Multifruit Tea 100g

15 г.

Kamis Black Pepper Pea Spices

за смаком

Eco Ground Coriander

за смаком

Bay Leaf

2 шт.

Oliyar Refined Sunflower Oil 1l

1 ч. л.

Preparation steps

01

Вичистити з риби усі нутрощі, зняти плівку і добре промити. Відрізати голову, а іншу частину використати для копчення.

02

Приготувати маринад: довести до кипіння 1 літр води. Додати промите цибульне лушпиння і варити 7 хвилин. Настоювати 10 хвилин і звільнити від води, використовуючи друшляк.

03

Заварити чай звичайним способом. У воду (проціджену від лушпиння) додати сіль, коріандр, заварений чай, цукор і лавровий лист. Довести усю суміш до кипіння і закрити кришкою, залишити на деякий час остигати. (Щоб риба вийшла зовсім копченою - слід додати в маринад 1 ст. л. рідкого диму).

04

Узяти посудину, відповідного розміру і перелити охолоджений маринад. Викласти в нього скумбрію.

05

Накрити рибу тарілочкою і поставити в прохолодне місце на 3 доби. Рибу треба час від часу перевертати, для рівномірного фарбування.

06

Через 3 доби дістати рибу з маринаду і обсушити за допомогою паперового рушника. Далі натерти скумбрію рослинною олією і можна їсти.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min