Запіканка з сьомгою і брокколі - Image

Запіканка з сьомгою і брокколі

Number of servings: 4Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Невідомо точно і чітко, що придумав перший запіканку, з якої країни до нас прийшла ця страва, і чому взагалі її почали готувати, але ми все вдячні цьому незнайомцеві за настільки прекрасний шедевр. Напевно, все почалося з солодких запіканок, які робили з кисломолочного сиру. Зараз такі запіканки найпопулярніші. Але ж крім таких існують ще й інші запіканки - які цілком зійдуть як страва на вечерю. Ось як із сьомгою і брокколі. Ця страва досить цікава своїми інгредієнтами. Хоча тут всього лише макарони з рибою і капустою, але така цікава суміш привела до того, що вийшла цікава страва для тихої сімейної вечері.

Ingredients

Сьомга

500 г.

Капуста брокколі

500 г.

Макарони

200 г.

Горіх мускатний мелений

5 г.

Яйце куряче

1 шт.

Молоко

150 мл.

Сир твердий

100 г.

Олія оливкова

10 мл.

Лимон

30 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Макарони відварити до напівготовності в підсоленій воді. Брокколі помити, розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді 3 хвилини. Збити яйце. Сир натерти на тертці, додати збите яйце, молоко, сіль, перець, молоко, мускатний горіх.

02

Сьомгу (бажано філе) помити, відділити м'ясо від кісток і нарізати шматочками. Додати за смаком сіль, перець й збризнути лимонним соком. Духовку розігріти до 200°C.

03

Форму змастити оливковою олією. Шарами викласти спочатку макарони, сьомгу, брокколі. Залити шари сирною сумішшю, поставити в духовку і запікати 25-30 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min