
Харчо із курки з горіхами
Харчо – грузинська перша страва, приготована з яловичини (або баранини) і рису з великою кількістю місцевих спецій. Ті, кому удостоїлося спробувати справжній харчо, стверджують, що суп не гострий, а пряний. Саме свіжі (а не сушені) спеції надають страві більш насичений, приємний аромат. Пропонуємо цікаву варіацію цього супу – харчо із курки з горіхами. Не дивлячись на відсутність м'яса яловичини, в рецепті використовуються традиційні інгредієнти, без яких харчо не харчо – хмелі-сунелі, зелень кінзи, часник. Щоб бульйон вийшов наваристий, найкраще взяти жирну курочку. Замість пшеничного борошна можете використовувати кукурудзяне. За традицією суп харчо подають зі свіжим лавашем.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Packed Onion from 3kg
4 шт.
Kurka Po-Domashnomu Chicken Drumstick
700 г.
Top Grade Wheat Flour
1,5 ст. л.
Almond Nuts 150g
200 г.
Garlic
4 шт.
Cilantro 70g
2 ст. л.
Spice Hmeli-suneli
1 ч. л.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
Курку нарізати невеликими шматочками, покласти в каструлю, залити 2-2,5 л. води, поставити на вогонь. Варити до напівготовності курки.
02
В окремій каструлі розігріти жир з бульйону, в якому варилася курка, висипати в нього нарізану цибулю, покласти курку, готувати, помішуючи, протягом 15 хвилин.
03
Додати в каструлю з куркою і цибулею борошно, через 5 хвилин влити бульйон, готувати 10-15 хвилин.
04
Потовкти горіхи, всипати їх у суп, додати подрібнений часник, хмелі-сунелі, посолити і поперчити за смаком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores