Свєкольник з хлібним квасом - Image

Свєкольник з хлібним квасом

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Як добре влітку втамувати спрагу хлібним квасом! Не менш приємно в жаркий літній день, коли не хочеться гарячих перших страв, приготувати для домашніх свекольник із хлібним квасом. Переваги цієї страви - вона проста в приготуванні, легка, малокалорійна. А корисність для людського організму страв, приготованих з буряка, ніхто не ставить під сумнів. Цей звичайний, нічим не примітний для багатьох коренеплід - просто джерело корисних речовин. Крім того, в цьому рецепті буряк гармонійно поєднується з іншими не менш корисними інгредієнтами: морквою, огірками, цибулею і зеленню. Витративши порівняно небагато часу, Ви приготуєте дуже смачний холодний літній суп.

Ingredients

Квас хлібний

1 л.

Буряк

600 г.

Морква

50 г.

Огірки

200 г.

Цибуля зелена

100 г.

Яйце куряче

2 шт.

Сметана

за смаком

Цукор

за смаком

Сіль

за смаком

Олія рослинна

за смаком

Кріп

за смаком

Петрушка

за смаком

Зелень селери

за смаком

Preparation steps

01

Буряк нарізати кубиками, покласти в каструлю, залити водою, додати оцет, тушкувати протягом 20-30 хвилин при закритій кришці.

02

Моркву відварити, остудити і нарізати. Додати в каструлю з буряком. Огірки очистити від шкірки і нарізати, також додати до буряка.

03

Розтерти з сіллю нарізану цибулю. Відварити яйця круто. Цибулю з яйцями додати в суп. Влити в каструлю квас, заправити сіллю і цукром, а також подрібненою петрушкою, селерою та кропом. Подавати зі сметаною.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min