
Різото з запеченими помідорами
Різото - це одна із самих популярних страв італійської кухні. Головний її інгредієнт - рис, тому успіх приготованого Вами різото великою мірою залежить від вибору сорту рису. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Найчастіше використовується рис сорту арборіо. Цей сорт дозволяє в процесі приготування страви домогтися кремової консистенції. Різото можна робити із самими різними добавками. У запропонованому рецепті це помідори черрі, запечені в духовці, в'ялені помідори, консервована кукурудза і сир пармезан, який додають для більшої "кремовості". Особливість різото, приготованого за цим рецептом, в тому, що на останньому етапі приготування страву відправляють у духовку.
Ingredients
Помідори черрі
7 шт.
Олія оливкова
4 ч. л.
Часник
1 зубчик
Базилік (листя)
10 г.
В'ялені помідори
60 г.
Рис
250 г.
Масло вершкове
25 г.
Цибуля червона
1 шт.
Шафран
0,25 ч. л.
Вино біле сухе
275 мл.
Сир пармезан
75 г.
Вершки 35%
1 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Кукурудза консервована
100 г.
Preparation steps
01
Помідори промити, розрізати на дві половинки, викласти на деко, змащене олією, зрізом вгору. Присипати сіллю і перцем. Скропити олією зверху, посипати дрібно нарізаним часником, посипати листям базиліка, змоченими в олії. Поставити в духовку на 10-15 хвилин.
02
Подрібнити в блендері 10 г. в'ялених помідорів, морську сіль і 2 ч. л. оливкової олії.
03
Покласти вершкове масло в каструлю, поставити на вогонь, розтопити масло, викласти в каструлю подрібнену цибулю, обсмажити. Додати до цибулі рис, перемішати, щоб масло покрило рис. Додати вино і подрібнений шафран, довести суміш до кипіння. По закінченню 5 хвилин, додати томатну пасту з блендера, а також влити 340 мл. окропу. Додати сіль і перець за смаком.
04
Додати в каструлю помідори із духовки, 50 г. в'ялених помідорів, кукурудзу, ретельно перемішати, довести до кипіння. Перелити в нагріту форму, поставити на 35 хвилин у духовку, при температурі 180ºС.
05
Додати в різото тертий пармезан, перемішати, поставити в духовку ще на 5 хвилин. Перед подачею додати вершки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores