Картопля "Дофінуаз" - Image

Картопля "Дофінуаз"

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Навіть з такого не дорогого, простого і доступного овоча, як картопля можна приготувати надзвичайно смачну і вишукану страву. Найвишуканіша картопля, запечена в духовці - це французька картопля «Дофінуаз». Тонкі і ніжні скибочки картоплі, запечені з вершками не залишать байдужими вас і обов'язково сподобаються вашим близьким. Цей тонкий аромат, що випромінює картопля "Дофінуаз", зачарує вас і вам захочеться не поспішаючи їсти картоплю, насолоджуючись кожною скибочкою цього шедевра. Мускатний горіх і сир додадуть картоплі витончений смак, а молоко та вершки зроблять картоплю соковитою, м'якою, запашною. Тому рекомендуємо сьогодні приготувати цю страву. Приємного апетиту!

Ingredients

Картопля

1 кг.

Сир "Чеддер"

200 г.

Вершкове масло

20 г.

Часник

1 зубчик

Вершки

200 мл.

Молоко

200 мл.

Мускатний горіх

0.5 ч. л.

Морська сіль

0.5 ч. л.

Петрушка

за смаком

Preparation steps

01

Почистити і нарізати картоплю тонкими кільцями.

02

У глибоку каструлю влити вершки, молоко, потім посолити, додати картоплю. Довести до кипіння і потримати на вогні приблизно 1-2 хвилини.

03

Почистити часник і розрізати його навпіл.

04

Форму для запікання натерти часником, залишки часнику додати в каструлю до картоплі.

05

Сир потерти на крупній терці.

06

Змастити форму вершковим маслом і викласти в неї шарами картоплю. Кожен шар посипати мускатним горіхом і сиром. Залишити частину сиру для верхнього шару.

07

Влити в форму вершки з молоком з каструлі, додати ще трохи мускатного горіха і посипати сиром, що залишився. Верхній шар сиру повинен бути найбільшим.

08

Відправити форму в заздалегідь розігріту до 190°С духовку. Готувати 40 хвилин.

09

Готову страву посипати петрушкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min