
Картопля "Дофінуаз"
Навіть з такого не дорогого, простого і доступного овоча, як картопля можна приготувати надзвичайно смачну і вишукану страву. Найвишуканіша картопля, запечена в духовці - це французька картопля «Дофінуаз». Тонкі і ніжні скибочки картоплі, запечені з вершками не залишать байдужими вас і обов'язково сподобаються вашим близьким. Цей тонкий аромат, що випромінює картопля "Дофінуаз", зачарує вас і вам захочеться не поспішаючи їсти картоплю, насолоджуючись кожною скибочкою цього шедевра. Мускатний горіх і сир додадуть картоплі витончений смак, а молоко та вершки зроблять картоплю соковитою, м'якою, запашною. Тому рекомендуємо сьогодні приготувати цю страву. Приємного апетиту!
Ingredients
Картопля
1 кг.
Сир "Чеддер"
200 г.
Вершкове масло
20 г.
Часник
1 зубчик
Вершки
200 мл.
Молоко
200 мл.
Мускатний горіх
0.5 ч. л.
Морська сіль
0.5 ч. л.
Петрушка
за смаком
Preparation steps
01
Почистити і нарізати картоплю тонкими кільцями.
02
У глибоку каструлю влити вершки, молоко, потім посолити, додати картоплю. Довести до кипіння і потримати на вогні приблизно 1-2 хвилини.
03
Почистити часник і розрізати його навпіл.
04
Форму для запікання натерти часником, залишки часнику додати в каструлю до картоплі.
05
Сир потерти на крупній терці.
06
Змастити форму вершковим маслом і викласти в неї шарами картоплю. Кожен шар посипати мускатним горіхом і сиром. Залишити частину сиру для верхнього шару.
07
Влити в форму вершки з молоком з каструлі, додати ще трохи мускатного горіха і посипати сиром, що залишився. Верхній шар сиру повинен бути найбільшим.
08
Відправити форму в заздалегідь розігріту до 190°С духовку. Готувати 40 хвилин.
09
Готову страву посипати петрушкою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores