
Лінивий рататуй
Франція багата на вишукані страви. Ми зобов'язані їй не тільки через сири і дорогі вина, але й через масу інших корисних супів, салатів і закусок. Наприклад, лінивий рататуй - традиційне овочеве блюдо прованської кухні, яке народилося десь на берегах Ніцци. Овочі дуже корисні для людського організму, вони приводять його в тонус - особливо в холодну пору. А ледачий рататуй допоможе заощадити вам час на приготування вечері. Баклажани і помідори будуть ніжними і м'якими завдяки майонезу і оливковій олії. Часник і свіжий базилік подарують блюду фантастичний аромат, а бринза додасть пікантності. Не забудьте прикрасити вашу вечерю бокальчиком червоного вина і свічкою і насолодитися романтичною вечором!
Ingredients
Баклажан
1 шт.
Помідори
2 шт.
Часник
1 головка
Оливкова олія
2 ст. л.
Бринза
6 ст. л.
Майонез
1 ст. л.
Свіжий базилік
за смаком
Сіль
за смаком
Рослинна олія
15 г.
Preparation steps
01
Баклажан надрізати, щоб вийшла гармошка, і вимочити в солоній воді близько 2 годин.
02
Помідори нарізати тонкими кружечками.
03
З бринзи необхідно приготувати пасту - додати до неї січений часник, 1 ст. л. оливкової олії і трохи майонезу. Перемішати до однорідної маси і посипати базиліком.
04
У змащену олією форму викласти баклажан, трохи розкрити його для фарширування і змастити надрізи оливковою олією, що залишилась. У кожен розріз покласти часточку помідора і начинку з бринзи.
05
Запікати 60 хвилин при температурі 180°C.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores