Картопля "Бомбей" - Image

Картопля "Бомбей"

Number of servings: 4Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Основу індійської кухні складають всілякі овочі. Вегетаріанство тут поширене з двох причин: по-перше - з релігійної: в індуїзмі корова вважається священною твариною, а іслам забороняє вживати в їжу свинину. По-друге, в жаркому кліматі м'ясо швидко псується. Зате індійські господині, готуючи вегетаріанську їжу, використовують понад 30 видів приправ і прянощів, що дозволяє досягти дуже яскравого і оригінального смаку страв. У цьому рецепті ми з вами використовуємо "лише" ​​7 спецій і прянощів, але відчуйте, як цікаво вони змінять смак звичайних овочів.

Ingredients

Картопля

1 кг

Помідори

2 шт.

Рослинна олія

2 ст.л.

Вершкове масло

100 г

Кмин

1 ч.л.

Гірчиця зерниста

1 ч.л.

Коріандр

1 ч.л.

Куркума

1 ч.л.

Чорний перець

0,5 ч.л.

Червоний перець

за смаком

Свіжий імбир

0,5 см

Зелень петрушки

за смаком

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю очистіть, відваріть і крупно поріжте.

02

Помідори крупно поріжте.

03

У сковороду влийте рослинної олії, коли вона трохи нагріється, додайте зерна гірчиці, кмин, куркуму, коріандр, чорний і червоний перець. Прогрійте спеції на слабкому вогні.

04

Імбир дрібно порубіть. У сковороду викладіть вершкове масло і додайте імбир. Обсмажте все кілька хвилин.

05

Додайте помідори, збільште вогонь до середнього і ще трохи просмажте.

06

Слідом додайте картоплю і дрібно посічену зелень, посоліть і все добре перемішайте. Потримайте на вогні ще 5 хвилин і подавайте.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Картопля "Бомбей" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua