
Ікра з буряка
Українська кухня славиться своєю оригінальністю і незвичайністю, і безперечно, смачними стравами. Представлений рецепт простий в приготуванні. Набір овочів: буряк, морква, цибуля і часник з'єдналися разом, щоб створити ніжну закуску - ікру. За рахунок рослинної олії і соку лимона ікра виходить дуже смачною і ніжною, танучою у роті. Захочете, щоб страва з буряка вас радувала цілий рік, можна її законсервувати. До речі, відмінна заправка для борщу, спробуйте! Використовуйте, за бажанням: як гарнір до м'яса, як самостійну пісну страву, або просто намажте на хліб. Приготуйте і обов'язково заготовте побільше універсальної закуски.
Ingredients
Буряк
600 г.
Цибуля
2 шт.
Часник
5 зуб.
Морква
1 шт.
Сік лимона
1 ст. л.
Олія
3 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Cочатку підготувати буряк. Помити, видалити хвостики. Відварити (40 хвилин). Остудити. Потім очистити від шкірки.
02
Натерти на великій терці. Висипати в миску. Далі перейти до підготовки таких овочів: морква, цибуля, часник.
03
Овочі очистити. Помити. Потім моркву натерти на великій терці, цибулю нашаткувати, часник дуже дрібно нарізати. Нагріти в сковороді олію. Всипати підготовані овочі: спочатку цибулю, потім моркву (тушкувати 5 хвилин), а в останню чергу - часник (тушкувати 3 хвилини).
04
Подрібнити усі овочі за допомогою м'ясорубки або блендера. Викласти в миску. Заправити лимонним соком. Посолити, поперчити. Перемішати ложкою.
05
Накрити готову ікру харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину. Перед подачею на стіл прикрасити зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores