
Броколі з кабачками
Багато дітей не люблять їсти брокколі через незвичайной смак цієї спаржевої капусти. А їсти-то її треба, адже брокколі славиться своїм багатим букетом вітамінів. Але якщо правильно все приготувати, то ви отримаєте дуже смачну страву. Броколі - це помічник при виразці, повноті і навіть хороший борець з онкологією. У ньому дуже багато вітаміну В, С, К (останній відповідає за здоровий колір шкіри). Сама по собі спаржева капуста не дуже смачна, але якщо приготувати її з кабачками, то страва вийде дуже і дуже смачною. До того ж і не калорійною. Для більш різноманітного смаку у страву додають сир і яйця. Але від цього смак брокколі не втрачається, а тільки виграє.
Ingredients
Кабачки
2 шт.
Броколі
0,5 кг.
Кефір
150 мл.
Яйця
5 шт.
Зелена цибуля
за смаком
Свіжий кріп
за смаком
Свіжа петрушка
за смаком
Перець духмяний мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Сир твердий
100 г.
Олія соняшникова
1 ч. л.
Preparation steps
01
Зелень вимити, дрібно нарізати.
02
Кабачки вимити, обсушити і нарізати тонкими скибочками і обсмажити на сухій сковороді.
03
Укласти в змащену маслом форму для запікання, посолити, посипати зеленню.
04
Броколі бланширувати в киплячій воді 2-3 хвилин, після чого відкинути на друшляк і дати стекти.
05
Укласти зверху в форму на кабачки і посипати зеленню.
06
Сир натерти на крупній терці. Збити яйця з кефіром, сіллю і перцем. Додати тертий сир, перемішати.
07
Отриманою масою залити вміст форми.
08
Запікати при 180°C 20-25 хвилин.
09
Подавати до столу гарячим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores