Запечена цибуля з м'ясною начинкою - Image

Запечена цибуля з м'ясною начинкою

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Запечена цибуля з м'ясною начинкою це дуже смачна і водночас незвичайна страва. Вона досить проста у приготуванні страва. Водночас простота даної страви не позбавляє її оригінальності. Страву дуже добре подавати як закуску. Запечена цибуля з м'ясною начинкою здатна прикрасити будь-який святковий стіл і припаде до смаку всім гурманам. Завдяки тому, що цибулю попередньо потрібно злегка відварити, вона втрачає свою гіркоту і стає трохи солодкуватою. Саме цей факт і надає деякої пікантності страві. Страва до того ж дуже поживна. До буденного столу рекомендується подавати таку цибульку з картопляним пюре або відвареним рисом.

Ingredients

Цибуля

800 г.

Фарш із яловичини

200 г.

Вершки (10-20%)

100 мл.

Плавлений сир

1 шт.

Часник

2 зубчика

Сир

50 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Preparation steps

01

Почистити цибулю. Воду в каструлі довести до кипіння і покласти туди нерізану цибулю, варити протягом 15 хвилин.

02

Злити воду, остудити цибулю. Розрізати кожну цибулину навпіл уздовж.

03

Вийняти з розрізаних цибулин третину, і дрібно порізати. Часник також дрібно порізати.

04

Плавлений сир натерти на терці.

05

Порізану цибулю і часник обсмажити на олії 5 хвилин.

06

Додати фарш, смажити 10-15 хвилин, розбиваючи фарш лопаткою, щоб він рівномірно просмажився. Посолити, поперчити.

07

До фаршу додати вершки, покласти плавлений сирок, перемішати.

08

Тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин до загустіння маси.

09

Сир порізати пластинками.

10

У форму викласти підготовлені половинки цибулин. Кожну половинку нафарширувати начинкою.

11

Зверху викласти по пластині сиру. Поставити в розігріту до 180°C духовку і запікати 25-30 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min