
Артишоки у пряному вінегреті
Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. У кулінарних цілях використовується серцевина овоча - квітколоже суцвіть і м'ясисті основи лусочок. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Запропоноване блюдо "Артишоки в пряному вінегреті" - цікавий варіант приготування артишоків. У процесі варіння готовність артишоків визначайте вістрям ножа: якщо ніж вільно входить в м'якоть артишоку - він готовий.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml
2 ст. л.
Ista Artichokes in Brine 2000g
4 шт.
Garlic
2 шт.
Auchan Oregano 20g
1 ч. л.
Spice Coriander Ground
0,5 ч. л.
Spice Cumin Ground
0,5 ч. л.
Aro Ground Red Chili Pepper 250g
3 г.
Runa Vinegar 9% 0.75l
3 ст. л.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
3 ст. л.
Preparation steps
01
У велику миску налити воду, додати лимонний сік. У артишоків зрізати стебло на відстані 5 см. від самого артишоку, вирізати старі листи. Видалити четверту частину верхніх листків, кожен артишок розрізати на 4 частини. Видалити серцевину, покласти артишоки в миску із водою та лимонним соком.
02
Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, покласти артишоки у воду, додати сіль. Варити протягом 20 хвилин до м'якості.
03
У чаші блендера змішати нарізаний часник, орегано, кмин, коріандр і чилі. Додати сіль і оцет, перемішати, поступово додавати олію не перестаючи збивати суміш.
04
Викласти артишоки на тарілку, зверху викласти вінегрет (суміш із блендера), залишити охолодитися.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores