
Індичка в тархуні, базиліці і петрушці
М'ясо індички часто використовується в кулінарії. Його кулінарні переваги: воно ніжне і порівняно нежирне. Приготування індички не зажадає від Вас особливої кулінарної майстерності, але вимагає до себе уваги і точного дотримання рецепта, так як це м'ясо легко пересушити. Із м'яса індички готують велику кількість страв: його варять, запікають, смажать, тушкують, а також додають в різні салати. Індичка в тархуні, базиліці і петрушці - один із варіантів приготування індички. Особливість цієї страви в тому, що м'ясо попередньо маринується, а потім запікається, а маринад дуже цікавий, зелений. Його інгредієнти - петрушка, базилік, тархун, кумін, імбир, карі, чорний мелений перець, оливкова олія і лимонний сік.
Ingredients
Стегно індички
1 кг.
Петрушка
100 г.
Базилік зелений
100 г.
Тархун
100 г.
Олія оливкова
100 мл.
Кумін
1 ч. л.
Імбир
50 г.
Перець чорний мелений
1 ч. л.
Сік лимонний
100 мл.
Карі (порошок жовтий)
1 ч. л.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
У чаші блендера змішати петрушку, базилік, тархун, кумин, імбир, карі, сіль і перець, влити оливкову олію і лимонний сік. Подрібнити до однорідної маси, консистенція повинна бути кашоподібною.
02
М'ясо просочити отриманим соусом із блендера, покласти м'ясо в пластикову ємність, поставити в холодильник на 8 годин.
03
Духовку розігріти до 180°C. Дістати м'ясо з холодильника, зв'язати його харчовою ниткою таким чином, щоб вийшов рулет. Запікати в духовці протягом 30 хвилин.
04
Маринад, який залишився, до нього можна додати бульйон, поставити на вогонь, трохи поварити, щоб вийшов соус. Подавати з салатом і/або картоплею.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores