
Французький м'ясний хліб з чорносливом і фісташками
Хліб асоціюється у Вас зі звичним борошняним коржем, що випікається в печі? Беріть вище. Пропонуємо Вашій увазі рецепт французького м'ясного хліба з чорносливом і фісташками. Незвично, ситно і дуже смачно. Це скоріше не хліб, а повноцінна м'ясна страва з сухофруктом, горішками і ароматними спеціями. На смак нагадує вишуканий французький паштет. А готується страва дуже просто. У сковороду до цибулі можете додати подрібнений часник. Обсмажуйте до м'якості. Подавайте цей ситний хліб разом з крупнозернистою гірчицею до першої страви або будь-якого гарніру. Дивовижна страва, яка не залишить Вас байдужим.
Ingredients
Фарш баранячий
340 г.
Фарш свинячий
340 г.
Печінка куряча
230 г.
Молоко
200 мл.
Яйце
2 шт.
Часник
3 зубчики
Кмин
2 ч. л.
Оливкова олія
1 ст. л.
Сухарі товчені
200 мл.
Цибуля ріпчаста
170 г.
Петрушка
65 г.
Чорнослив
50 г.
Фісташки зелені
50 г.
Cіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
У невеликій мисці розмочити сухарі в молоці.
02
Цибулю очистити і дрібно нарізати.
03
На сковороді розігріти олію й обсмажити на ній цибулю, яку трохи посолити і поперчити, постійно помішуючи, хвилин 5. Потім залишити її остигати.
04
Подрібнити в блендері курячу печінку і перекласти в миску.
05
Туди ж додати обидва фарші, нарізаний чорнослив, фісташки, кмин, злегка збиті яйця, замочені сухарі, обсмажену цибулю, трохи солі і перцю. Акуратно перемішати руками.
06
Форму для випікання хліба змастити олією і викласти туди готове тісто. Накрити форму фольгою і поставити її в розігріту до 250°С духовку. Випікати 50-55 хвилин.
07
Поки хліб випікається, петрушку промити, висушити і дрібно нарізати.
08
Потім вийняти форму з духовки, дати відстоятися 5-10 хвилин. Вийняти хліб з форми і посипати зверху петрушкою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores