
Шоколадний заварний крем
Ніжніше ніжного і легше легкого. Тут і здогадатися не складно, про яку страву піде мова. Правильно!.. Про улюлений нами заварний крем. Рецептів заварного крему досить багато, але тут головною його особливістю став шоколад. Краще, якщо він буде чорний і гіркий. Як і де ми можемо використати шоколадний десерт? Ось декілька варіантів: оригінально - просочити ним коржі торта; просто - намазати, на готовий бісквіт; вишукано - помістити в скляну ємність і подати як самостійний десерт, при цьому прикрасити усім, чим душа побажає - від гілочки м'яти до будь-якого екзотичного фрукта. Дуже смачно, спробуйте!
Ingredients
Жовток
2 шт.
Борошно
1 ст.
Молоко
250 мл.
Цукор
150 г.
Какао
3 ст. л.
Шоколад
50 г.
Крахмаль
1 ст. л.
Вершкове масло
100 г.
Preparation steps
01
У миску влити молоко 1 склянку. Покласти в молоко шоколад. Підігріти на повільному вогні, до тих пір, поки шоколад не розтане.
02
В окремій посудині збити жовтки з цукром. У неї додати борошно, какао і крохмаль. В отриману суміш влити молочно-шоколадну масу, дуже маленькою цівкою, при цьому постійно помішуючи.
03
Отриману однорідну шоколадну масу варити до загустіння на повільному вогні. Після - охолодити. Додати вершкове масло і збити. Шоколадний заварний крем готовий!
04
Можна поставити крем в холодильник на дві години для того, щоб він став густішим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores