Листково-дріжджові конвертики з картоплею і сиром - Image

Листково-дріжджові конвертики з картоплею і сиром

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Погодьтеся, адже завжди цінується легка і швидка випічка? Саме про таку випічку запропонований нижче рецепт. Пишні і смачні пиріжки з начинкою із картопляного пюре та сиру, що тягнеться тоненькими нитками. Тісто пропонується використовувати магазинне (хоча, звісно, можна зробити і заморозити його самому, але в морозильнику бажано завжди зберігати такий запасний варіант). За бажанням начинку можна доповнити свіжою подрібненою зеленню (зелена цибуля, кріп, петрушка), шкварками (смаженим салом), смаженими печерицями або цибулею. Зверху пиріжки можна посипати підсмаженим до золотистого кольору насінням кунжуту, воно надасть особливого і більш цікавого смаку.

Ingredients

Тісто листкове дріжджове

500 г.

Яйце куряче

1 шт.

Картопля

300 г.

Масло вершкове

за смаком

Сир

200 г.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Тісто повністю розморозити. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і зварити в підсоленій воді до готовності. Зробити з картоплі пюре, додавши вершкове масло.

02

Сир натерти на крупній тертці і додати в гаряче пюре, перемішати. Розкачати тісто і нарізати його квадратами (приблизно 8х8 см.). На кожен квадрат покласти трохи начинки і зліпити «конвертиком».

03

Духовку розігріти до 180°C. Яйце збити з сіллю. Конвертики викласти на деко і змастити яйцем. Залишити деко на 20-30 хвилин. Потім поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

4

30 min

Листково-дріжджові конвертики з картоплею і сиром – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua