
Салат по-строганівськи
Справді, невідомо чи має назва цього салату пряме відношення до прізвища графа Григорія Строганова. Відомий вельможа був великим гурманом в приготуванні їжі - кухню довіряв тільки знаменитим французьким кухарям. При цьому сам господар теж любив поекспериментувати з продуктами, звідси і дійшли до нас рецепти, у назві яких зустрічається прізвище Строганов. Цей салат особливо подобається чоловікам, так як є прекрасною ситною і поживною закускою. Готується досить просто. Всі інгредієнти нарізаються тонкою соломкою і заправляються пікантним сметанно-часниковим соусом, який вигідно підкреслює смак всіх продуктів, що входять до складу салата.
Ingredients
Яловичина
150 г.
Гриби консервовані
100 г.
Перець болгарський
0,5 шт.
Зелена цибуля
2 пера
Сметана
2 ст. л.
Хрін
1 ч. л.
Лимонний сік
0,5 ч. л.
Часник
1 зубчик
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Перець очистити від плодоніжки і насіння. М'ясо відварити. Перець, м'ясо, цибулю і гриби нарізати на тонкі смужки завдовжки близько 3 см. Часник пропустити через прес.
02
Сметану змішати з хріном, часником і лимонним соком.
03
Змішати всі інгредієнти, заправити соусом, посолити, поперчити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores