
Гриби, тушковані з овочами (рецепт для НВЧ-печі)
Тушкування - один із способів теплової обробки в кулінарній практиці. Гриби прийнято тушкувати разом з овочами: морквою, картоплею, цибулею, селерою та ін. Найкраще їх гасити у вогнетривкій скляній, в емальованій чавунній або в глиняній посуді. При тушкуванні в ній добре зберігаються грибний сік і приправи. Гриби бажано готувати для одноразового вжитку, щоб уникнути виникнення в їжі отруйних сполук при підігріванні. Для тушкування придатні всі види грибів. Кращими приправами до тушкованих грибаів є петрушка, коріандр і часник. Гриби, тушковані з овочами, найбільше підходять до копченого чи смаженого м'яса, гарніром може служити салат з буряка чи огірків.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Oyster Mushrooms
500 г.
Onion
3 шт.
Carrots
1 шт.
Parsley Root
1 шт.
Cabbage
1/4 шт.
Packed Potatoes
6 шт.
Marinado Tomato Paste 25% 460ml
2 ст. л.
KhMZ Sour Cream 20%
1/2 ст.
Akvulya Still Water 2l
1 ст.
Fresh Greens Mix 100g
за смаком
Preparation steps
01
Цибулю очистити, нарізати кружечками. Налити олію в посуд. Всипати цибулю. Поставити в піч на 3 хвилини, при потужності 7. Гриби помити, нарізати, а потім посолити. Поставити в піч на 4 хвилини при рівні потужності 10. Накрити кришкою овочі. Поставити в тепле місце.
02
Капусту, моркву і корінь петрушки нарізати соломкою. Додати рослинної олії. Перемішати. Готувати в печі 3 хвилини при потужності 10. Картоплю очистити, нарізати кружечками, викласти зверху овочів. Влити склянку води. Тушкувати під кришкою 3 хвилини (рівень потужності той самий).
03
Додати гриби. Заправити їх томатною пастою, заздалегідь розмішаною із сметаною. Перемішати все. Посипати зеленою цибулею і кропом. Готувати в печі ще 5 хвилин (рівень потужності 7).
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores