
Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією
Ніколи не готували торт? Повірте: насправді немає нічого складного. Запропонований рецепт як не можна до речі. Шоколадний торт із фісташками і оливковою олією - нескладний у приготуванні, смачний десерт, який сподобається всім, хто його спробує. Порада: яйця в тісто для коржів додавайте кімнатної температури. При додаванні збитих із цукром білків перемішуйте тісто знизу вгору. Це необхідно, щоб білки не осіли, а маса стала повітряною. Шоколадна маса для торта повинна бути по консистенції дуже густою, як мус.
Ingredients
Пудра цукрова
80 г.
Фісташки
110 г.
Борошно пшеничне
25 г.
Цукор
10 г.
Яйце куряче
4 шт.
Олія оливкова
215 г.
Вершки 35%
500 г.
Шоколад
300 г.
Какао-порошок
для прикраси
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 190°C. Для приготування тіста необхідно в мисці змішати цукрову пудру, попередньо подрібнені фісташки, всипати борошно, після, помішуючи додати 2 яйця. Окремо збити 2 білки з цукром поки маса не стане густою, додати її в загальну миску. Влити також 15 г. оливкової олії.
02
Викласти на деко папір, змастити маслом, розподілити тісто, має бути 2 маленьких коржа. Випікати в духовці протягом 12-15 хвилин. Після дістати із духовки, остудити коржі.
03
Розтопити на водяній бані шоколад з додаванням 200 г. оливкової олії. Вершки збити. Дати охолонути шоколадній масі до температури 38-40°C, потім додати вершки.
04
Розподілити по поверхні нижнього коржа половину шоколадної маси, накрити другим коржем, викласти так само другу половину шоколадної маси. Прибрати торт в холодильник. При подачі посипати торт какао-порошком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores